Amarone della Valpolicella Monte Gradela

Amarone della Valpolicella Monte Gradela DOCG 2010

26,50

Amarone della Valpolicella Classico DOCG 2010 “Monte Gradela” Speciaal geselecteerde druiven uit het beste deel van de wijngaard staan aan de basis van deze prachtige Amarone. 3 – 4 Maanden drogen van de druiven en een zeer langzame rijping (in totaal circa 36 maanden), zorgen voor de warme volle complexe smaak. De wijn heeft een diepe robijnrode kleur en een bouquet van zwarte kers, pruimen, bessen, gember een dropje. De wijn is kruidig, harmonisch en gebalanceerd. Past uitstekend bij wild en vleesgerechten maar is ook als “meditatie wijn” op zichzelf te nuttigen.

SKU: MG Amarone DOCG Categorie:

Productbeschrijving

De druiven voor de Amarone della Valpolicella Classico DOCG 2010 groeien op de top van de “Monte Gradela” en komen van 30 jaar oude wijnranken. Dit deel van de wijngaard heeft een kleiachtige grond met een hoog kalkgehalte en vangt de meeste zon. Eind september worden de druiven geplukt. Alleen de beste trossen worden geselecteerd en in kratjes gelegd om 3 – 4 maanden te drogen. Hierdoor verliest de druif een groot deel van zijn vocht. Tussen eind januari en eind februari vindt de persing en vinificatie plaats, waarbij een deel van de stengels wordt verwijderd.
De wijn ondergaat een zeer langzame gisting van circa 40 dagen in 1500 liter vaten met meerdere malen per week een decanteer proces. Zodra de wijn helder is wordt deze overgepompt in nieuwe houten vaten, waarin gedurende 24 maanden de rijping van de Amarone della Valpolicella Classico DOCG 2010 plaatsvindt.
Na te zijn gebotteld rijpt de wijn op de fles nog circa 6 maanden na om tot zijn volle smaak te komen.
De wijn heeft een diep robijnrode kleur en een bouquet van zwarte kers, pruimen, bessen, gember een dropje. De wijn is kruidig, harmonisch en gebalanceerd.
Past uitstekend bij wild en vleesgerechten maar is ook als “meditatie wijn” op zichzelf te nuttigen.

Monte Gradela Amarone della Valpolicella Classico DOCG 2010

Druivensoorten: Corvina Veronese 65 %, Rondinella 20 %, Molinara 5 %, overige soorten 10 %.
Allen zijn plaatselijke druivensoorten welke al bekend zijn sinds de romeinse tijd.
Smaak: full body, langdurig warm en fluweel, long lasting finish en laat het gehemelte tevreden achter.
Opbrengst: 32 hectoliter per hectare
Alcoholpercentage: 15 % vol.
Inhoud: 0,75 Liter

Kamer van Koophandel no. 52332039 - Bank: IBAN NL30RABO01156.60.569