Rosso Veronese IGT 2011 I Creari
Rosso Veronese San Nicola 2010Ripasso della Valpolicella Monte Gradela DOC 2011Amarone della Valpolicella Monte Gradela

Rosso Veronese IGT 2011 I Creari

10,80

Vanuit zijn wijngaarden in het hart van de Valpolicella Classico streek, omgeving San Pietro in Cariano, kiest Dario Bonazzi zelf de druiven om tot zijn “I Creari” te komen. De druiven worden begin oktober geoogst. Door 3 maanden droging verliest de druif 30 – 38% gewicht. De ingedroogde druiven worden in januari geperst en een langzame vergisting van ongeveer 10 dagen volgt. “I Creari” komt pas echt tot stand na 12 maanden rijping op 225 liter barriques gemaakt van frans eiken. De wijn heeft een mooie volle rode kleur, vergelijkbaar met granaatappelpitten, heeft een spicy licht kruidachtig bouquet, is droog van smaak en goed gebalanceerd. Deze wijn komt het best tot zijn recht bij rood vlees gerechten.
Druivensoorten: San Giovese 25%, Cabernet 25%, Croatina 15%, Corvina 20% & Molinara 10%.
Serveertemperatuur: 18 – 20 graden celsius
Tip: ontkurkt de fles een half uur voor serveren.
<= terug naar overzicht

Productbeschrijving

Vanuit zijn wijngaarden in het hart van de Valpolicella Classico streek, omgeving San Pietro in Cariano, kiest Dario Bonazzi zelf de druiven om tot zijn I Creari Rosso Veronese IGT 2011 te komen. Het oogsten van deze druiven start doorgaans begin oktober, waarna zij een 3 maanden lang droogproces ondergaan waardoor de druif 30 – 38% gewicht verliest. De druiven worden in januari geperst en een langzame vergisting van ongeveer 10 dagen volgt. “I Creari” komt pas echt tot stand na 12 maanden rijping op 225 liter barriques gemaakt van frans eiken. De druivensoorten waar deze Rosso Veronese IGT 2011 I Creari uit bestaat zijn: San Giovese 25%, Cabernet 25%, Croatina 15%, Corvina 20% & Molinara 10%. De wijn heeft een mooie rode kleur welke neigt naar het bordeaux en een spicy bouquet, licht kruidachtig met een hint van gedroogd fruit. Is droog van smaak, vol en goed gebalanceerd. Deze wijn komt het best tot zijn recht bij rood vlees gerechten. Het best ontkurkt men de fles een half uur voor serveren.

Rosso Veronese IGT 2011 I Creari

Azienda Agricola Bonazzi Dario e Fabio
Druivensoorten: San Giovese 25%, Cabernet 25%, Croatina 15%, Corvina 20% & Molinara 10%
Bouquet: Spicy, licht gekruid en hint van gedroogd fruit
Serveertemperatuur: 18 – 20 graden C.
Alcoholpercentage: 14 % vol.
Inhoud: 0,75 Liter

Kamer van Koophandel no. 52332039 - Bank: IBAN NL30RABO01156.60.569