Rosso Veronese San Nicola 2010

Rosso Veronese IGT San Nicola 2010

12,95

 

De druif voor deze San Nicola Rosso Veronese IGT 2010 wordt op traditionele wijze in de heuvels van San Pietro in Cariano  verbouwd.
Het rotsachtige terrein ligt op een hoogte van 250 meter boven zeeniveau en heeft een dunne laag kalkhoudende grond.
Na het oogsten worden de druiven circa 90 dagen gedroogd in houten kratten op kamertemperatuur. Daarna volgt een lichte persing en worden de stengels verwijderd. De wijn heeft een mooie volle bordeauxrode kleur en een bouquet van kersen met gedroogde pruim, begeleid door een elegante hint van vanille en polei. Is droog van smaak, vol en goed gebalanceerd. Deze wijn komt het best tot zijn recht bij rood vlees en wild gerechten. Het liefst ontkurkt men de fles een half uur voor serveren.

SKU: San Nicola IGT 2010 Categorie:

Productbeschrijving

In de heuvels van San Pietro in Cariano wordt de druif voor deze San Nicola Rosso Veronese IGT 2010 op traditionele wijze verbouwd.
Het rotsachtige terrein ligt op een hoogte van 250 meter boven zeeniveau en heeft een dunne laag kalkhoudende grond.
Na het oogsten worden de druiven circa 90 dagen gedroogd in houten kratten op kamertemperatuur. Daarna volgt een lichte persing en worden de stengels verwijderd.
Fermentatie gaat gecontroleerd bij een temperatuur van 15 graden Celsius in roestvrijstalen vaten, afgewisseld met delestage techniek en het opnieuw passeren van de most over het druiven bezinksel.
Dit wordt dagelijks uitgevoerd, gedurende circa 25 dagen. Rijping van de San Nicola Rosso Veronese IGT 2010 vindt plaats in eikenhouten vaten van Frans en Sloveens eiken.
Na te zijn gebotteld rijpt de wijn op de fles nog zeker 6 maanden na om tot zijn volle smaak te komen.
De wijn heeft een mooie volle bordeauxrode kleur en een bouquet van kersen met gedroogde pruim, begeleid door een elegante hint van vanille en polei. Is droog van smaak, vol en goed gebalanceerd. Deze wijn komt het best tot zijn recht bij rood vlees en wildgerechten. Het liefst ontkurkt men de fles een half uur voor serveren.

Druivensoorten: Corvina 50%, Corvinone 15%, Sangiovese 20% & Oseleta 15%
Bouquet: Kersen met gedroogde pruim, begeleid door een elegante hint van vanille en polei.
Serveertemperatuur: 18 – 20 graden C.
Alcoholpercentage: 14,5 % vol.
Inhoud: 0,75 Liter

Kamer van Koophandel no. 52332039 - Bank: IBAN NL30RABO01156.60.569