Valpolicella Ripasso Classico Superiore DOC 2007 Ca Volpare

Ripasso della Valpolicella Ca Volpare DOC 2007

15,95

De druiven voor deze uitstekende Valpolicella Ripasso Classico Superiore DOC 2007 komen uit de wijngaard “Cà Volpare”.
De gunstige ligging van de wijngaard op de heuvels rondom San Pietro in Cariano zorgen dat de druiven veel zon genieten.
Nadat de druiven met de hand zijn geplukt vindt langzame gisting plaats in roestvrijstalen vaten. Na circa 7 – 8 dagen zijn de meeste suikers omgezet in alcohol, waarna de wijn wordt overgepompt in vaten van maximaal 100 hectoliter. Hierin wacht de wijn tot februari om vervolgens te worden “gepasseerd” over de most van de Amarone waar een tweede gisting gedurende 10 dagen geschiedt. Aansluitend wordt de wijn overgepompt in Barriques van Sloveens eiken om gedurende 18 maanden verder te rijpen in een echte Valpolicella Ripasso Classico Superiore DOC. Na te zijn gebotteld rijpt de wijn nog zeker 6 maanden op de fles na om tot zijn volle smaak te komen.
De Ripasso heeft een intense robijnrode kleur en een volle droge fruitige smaak.
Past uitstekend bij alle vleesgerechten, wild en kaasplankje.

Productbeschrijving

De druiven voor deze uitstekende Valpolicella Ripasso Classico Superiore DOC 2007 komen uit de wijngaard “Cà Volpare”.
De gunstige ligging van de wijngaard op de heuvels rondom San Pietro in Cariano zorgen dat de druiven veel zon genieten.
Nadat de druiven met de hand zijn geplukt vindt langzame gisting plaats in roestvrijstalen vaten. Na circa 7 – 8 dagen zijn de meeste suikers omgezet in alcohol, waarna de wijn wordt overgepompt in vaten van maximaal 100 hectoliter. Hierin wacht de wijn tot februari om vervolgens te worden “gepasseerd” over de most van de Amarone waar een tweede gisting gedurende 10 dagen geschiedt. Aansluitend wordt de wijn overgepompt in Barriques van Sloveens eiken om gedurende 18 maanden verder te rijpen in een echte Valpolicella Ripasso Classico Superiore DOC. Na te zijn gebotteld rijpt de wijn nog zeker 6 maanden op de fles na om tot zijn volle smaak te komen.
De Ripasso heeft een intense robijnrode kleur en een volle droge fruitige smaak.
Past uitstekend bij alle vleesgerechten, wild en kaasplankje.

Valpolicella Ripasso Classico Superiore DOC 2007

Druivensoorten: Corvina Veronese 65 %, Rondinella 20 %, Molinara 5 %, aangevuld met 10 % pre-romaanse druiven soorten.
Bouquet: Intense, prettig, met een bitter amandeltje
Serveertemperatuur: 18 – 20 graden C.
Alcoholpercentage: 15,00 % vol.
Inhoud: 0,75 Liter

Kamer van Koophandel no. 52332039 - Bank: IBAN NL30RABO01156.60.569