Tesori d’Italia biedt ambachtelijke producten uit Italië die in Nederland niet te vinden zijn. Minder bekend, prachtig en vooral uniek. Tesori betekent letterlijk “schatten” in het Italiaans en zo beschouwen wij onze vondsten dan ook.
Ons servies is van het merk MammaRò. In Toscane is dit merk een begrip. Het servies wordt nog steeds met de hand gemaakt volgens oude ambachtelijke technieken. Dat geeft ieder stuk een onregelmatige en rustieke uitstraling. Toch zijn de ontwerpen zowel tijdloos als modern en fris. Het merk draagt de naam van de moeder van deze grote familie: Mamma Rosanna. De jonge broers Paolo en Mario, produceerden de artikelen volgens oude en oorspronkelijke Etruskische technieken genaamd “lucignolo”. Kleurrijke en ongebruikelijke vormen, waarmee ze veel succes behaalden onder de Franse en Duitse reizigers die door de straat en voorlangs het kleine fabriekje aan huis kwamen. In korte tijd werd de productie opgevoerd en kwam de droom uit: de eerste winkel in 1985 op het Piazza dell’Anfiteatro in Lucca.
Onze wijn komt van het familie wijnhuis Bonazzi. Hun Azienda ligt in het hart van de Valpolicella. Deze streek ligt tussen het Gardameer en Verona. Zeer bekende wijnen uit deze streek zijn de Amarone en Ripasso, die wij natuurlijk ook leveren. Bonazzi produceert op kleinschalige wijze, met de modernste technologie wijnen van hoge kwaliteit. De wijngaarden liggen voor 80% op de heuvels van de Valpolicella Classico streek rondom de Azienda. De overige wijngaarden liggen in de streek rondom het Gardameer en de stad Verona, o.a. op de heuvels van de Bardolino Classico. De nieuwe levering is in bestelling en hopen wij spoedig in onze webshop te kunnen plaatsen.
Heeft u vragen, neem dan gerust even contact met ons op!
Ciao, Linda & Gert-Jan